Opleidingen voor ruiters

19-01-2018

Reeds jaren geef ik lessen aan ruiter. Hierbij streef ik steeds naar begrip, balans en lichtheid. Ik begeleid ruiters van het prille begin tot het fijnere werk. Voor mij was dit, en blijft het een heus leerproces. Elk paard, elke ruiter, elke combinatie is anders en vraagt een andere aanpak. Mijn ultieme doel? De ruiter inzicht te geven zodat hij zijn paard zelfstandig kan begeleiden. 

Ik heb altijd al een grote dromer geweest en nu begon mijn droom toch te kriebelen.

Hoe gaaf zou het zijn om gelijkgestemde studenten bij elkaar te brengen tijdens een opleidingsmoment en samen aan de slag te gaan? De kennis die ik dan zou kunnen delen zou zoveel beter aankomen en zoveel meer effect hebben! Omdat we de theorie meteen kunnen vastzetten met praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal. We kunnen onze kennis meteen in praktijk overzetten en van elkaar leren. We kunnen leren zien en vooral aanvoelen. Stel je voor hoe groot de impact zou zijn op onze paarden?! 

Goede ideeën zijn slechts lucht als ze niet in praktijk omgezet worden. Dus ik vat de koe bij de hoorns en richt dit jaar drie cursussen op om mijn studenten de beste begeleiding te bieden. 

De volgende thema's komen aan bod:

  • Horsemanship (relaxatie komt door een correcte communicatie)
  • Gymnastiserend grondwerk (werken naar horizontaal balans)
  • Gymnastiserend longeren (je paard trainen aan de longe zonder hulpteugels)

In de toekomst zullen de opleidingen uitgebreid worden met het werk onder het zadel en de opleiding van het jonge paard. 
Na het volgen van de modules grondwerk en longeren en mits behalen van een degelijk niveau, stel ik de combinatie graag voor aan mijn leermeester Bent Branderup