Blog

Zo, mijn mini-reisje Spanje zit er op. Wat deed het warme zonnetje deugd! Het deed me zelfs nog meer verlangen naar de zonnige lentedagen bij ons thuis. Bij de laatste glimpen van de zon denk ik terug aan o.a. mijn fijne rit met de P.R.E. hengst Salinero.

Bitloos paardrijden is steeds meer aam populariteit aan het winnen. Goed! Niet zaligmakend maar het is zeker een goede progressie.

Wist u dat de manier van bewegen, de gezondheid van uw paard beïnvloedt? Vandaag bespreken we de landing op de hoef.

Geregeld krijg ik zeer interessante vragen tijdens de lessen van mijn studenten of via mail naar me toegestuurd van geïnteresseerde lezers. Graag ga ik op deze vragen in aan de hand van deze blog. Deze week kreeg ik de vraag: Wat is academisch grondwerk?

Het regenweer heeft ons niet gespaard. Modder overheerst de paddocks dus werken met mijn paarden gebeurt in een naburige binnenpiste. Ook mijn drachtige Nuvia moet in conditie gehouden worden. Een goed gespierde merrie herstelt namelijk beter na een bevalling. En sterke, correct opgebouwde spieren houden de laks wordende gewrichten tijdens de...

Reeds jaren geef ik lessen aan ruiter. Hierbij streef ik steeds naar begrip, balans en lichtheid. Ik begeleid ruiters van het prille begin tot het fijnere werk. Voor mij was dit, en blijft het een heus leerproces. Elk paard, elke ruiter, elke combinatie is anders en vraagt een andere aanpak. Mijn ultieme doel? De ruiter inzicht te geven zodat...

Interview

08-01-2018

Als examenopdracht koos Mieke Roelandt, studente aan Arteveldehogeschool, voor een interview met mij. Bij deze het resultaat. Vooral het einde vind ik persoonlijk heel leuk!

De dag begint met goed nieuws. Mijn auto zou eindelijk klaar zijn. Dus de vervangwagen breng ik proper gewassen terug naar de garage en wachtend op mijn taxi scroll ik even door facebook. Overal prachtige paarden.. uiteraard. En dan valt mijn oog op een gesprek tussen twee trainers.. een gesprek over dressuurpaarden.

No matter what problem we have, it's always a problem with the communication.